zaterdag 17 februari 2018

Porosjenko: 'Rusland voert hybride wereldoorlog'

De Oekraïense president Petro Porosjenko heeft Rusland er van beschuldigd een 'hybride wereldoorlog' te voeren. De steun aan de separatisten in de Donbas en de annexatie van de Krim zijn volgens hem grove schending van de democratische waarden van het Westen. Rusland steunt over de hele wereld zowel uiterst linkse als uiterst rechtse partijen en zaait met ''legers'' van internettrollen tweedracht in zowel Oekraïne als het Westen.

In een toespraak op de gisteravond begonnen internationale veiligheidsconferentie in München drong Porosjenko er bij het Westen op aan om de druk op Moskou op te voeren om te stoppen met deze vormen van expansionisme. Economische sancties tegen Rusland zijn daartoe een goed middel, aldus Porosjenko.

Het oorlogsconflict in Oost-Oekraïne is het belangrijkste gespreksonderwerp tijdens de driedaagse veiligheidsconferentie. Het is de bedoeling dat de ministers van Buitenlandse Zaken van Oekraïne en Rusland, respectievelijk Pavlo Klimkin en Sergej Lavrov, elkaar spreken over dit onderwerp.

Bron: RFE/RL

Geen opmerkingen: