zaterdag 17 februari 2018

OVSE: 'Leger rukt op bij Novo-Oleksandrivka'

Het Oekraïense leger rukt stilletjes verder op in de omgeving van het dorp Novo-Oleksandrivka, in het westen van de provincie Loehansk. Dat zegt niet het leger, maar de leider van de waarnemersmissie van de OVSE, Alexander Hug. In de media waren al berichten verschenen dat het leger Novo-Oleksandrivka had ingenomen op 31 januari. Voor de oorlog uitbrak, telde het dorp 124 inwoners, daarvan zijn er nu nog hooguit 20 over. Er is geen gas en elektriciteit.

Op een persconferentie zei Hug dat zijn waarnemers afgelopen woensdag vijftien zware wapens langs de frontlijn zagen staan, waarvan negen van het Oekraïense leger en zes van de pro-Russische rebellen.

Diezelfde dag werden 3.000 explosies geregistreerd. Het was het grootste aantal schendingen van het in Minsk afgesproken staakt-het-vuren sinds maart vorig jaar. Er werden zelfs meerdere schoten gelost in de directe nabijheid van de waarnemers. Er zouden ook meerdere pogingen geweest om onbemande verkenningsvluegtuigjes uit de lucht te schieten.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: