vrijdag 9 februari 2018

Ex-parlementslid opgepakt wegens miljoenenfraude

Ex-parlementslid Oleksandr Sjepelev.
De staatsveiligheidsdienst SBOe heeft het voormalige parlementslid Oleksandr Sjepelev gisteren opgepakt op verdenking van poging tot moord en het verduisteren van grote geldsommen. Het gaat om misdrijven van jaren geleden, want in 2012 werd het parlementslid van het dat jaar ontbonden Blok-Timosjenko beschuldigd van het verduisteren van 6,5 miljoen dollar bij de Rodovid Bank en zou hij 9,5 miljoen euro die bedoeld was als herfinanciering van de Nationale Bank in eigen zak hebben gestoken.

Ook werd hij toen beschuldigd van een poging om Sheri Didtsjenko te vermoorden, een voormalige aandeelhouder van de Rodovid Bank. Dit alles speelde zich in 2009 af. Sjepelev maakte zich uit de voeten toen de grond hem in 2012 te heet onder de voeten werd. Hij werd in juli 2013 opgepakt in buurland Hongarije. Hij zou worden uitgeleverd aan Hongarije, maar wist op 6 juni 2014 te ontsnappen uit een ziekenhuis waar hij was opgenomen.

Een klein jaar later werd hij gearresteerd in de buurt van Moskou. In april 2015 werd door Oekraïne om de uitlevering van Sjepelev gevaagd, maar in plaats daarvan werd hij in augustus 2016 vrijgelaten. En nu dus opgepakt in Oekraïne. Hij bleek al een week te verblijven in zijn eigen woning in Kontsja-Zaspa. Een rechtbank in Kyiv besluit vandaag of Sjepelev in voorlopige hechtenis blijft.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: