maandag 4 december 2017

Soldaat gedood, vier gewonden in Donbas

Bij aanvallen van de pro-Russische rebellen is gisteren een Oekraïense soldaat om het leven gekomen. Ook raakten vier soldaten gewond. De rebellen vielen het leger 38 maal aan. Ze zetten daarbij volgens de legerleiding steeds vaker zware wapens in, waaronder tanks.

In de provincie Loehansk gebruikten de rebellen 120 millimeter mortieren om in de avonduren de soldaten bij de dorpen Trojtske en Loehanske mee te bestoken. Ook werden herhaaldelijk de legerposities met granaatwerpers en geweervuur aangevallen bij het stadje Zolote en de dorpen Novo-Oleksandrivka, Zhovte en Krimske.

In de provincie Donetsk vielen de rebellen overdag vooral aan in de omgeving van Marioepol, maar in de avonduren verlegde zich dat naar de rand van de stad Avdiivka. De legerposities daar werden diverse keren aangevallen met uiteenlopende infanteriewapens en tegen middernacht schoten de rebellen ruim een uur lang met een tank.

De soldaten in de dorpen Verchniotoretske en Lebedinske werden beschoten met 82 millimeter mortieren, die bij het dorp Talakivka en het stadje Marinka met granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: