vrijdag 8 december 2017

Soldaat gedood, 3 gewonden, 17 aanvallen

Bij aanvallen van de pro-Russische rebellen is gisteren een Oekraïense soldaat om het leven gekomen en raakten drie soldaten gewond. De rebellen vielen het leger in totaal zeventien maal aan. In de provincie Loehansk werden daarbij 120 millimeter mortieren ingezet tegen de soldaten bij het dorp Trojtske, die ook nog eens te maken kregen met zware machinegeweren en geweervuur.

In de avond waren er aanvallen met granaatwerpers op de versterkte legerposities bij de dorpen Krimske, Lobatsjeve, Valoejske en Novo-Oleksandrivka. De soldaten bij de dorpen Loehanske, Zajtseve en Stanitsja Loehanska kregen te maken met geweervuur. In de provincie Donetsk richtten de rebellen zich vooral op de omgeving van de stad Avdiivka. Ze schoten met 82 millimeter mortieren en lichte infanteriewapens op de soldaten daar.

De legerposities bij de kolenmijn Boetivka, het stadje Marinka en het dorp Sjirokine werden bestookt met granaatwerpers en geweervuur. Bij Sjastia en Marinka werden onbemande verkenningsvliegtuigjes gespot.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: