zondag 10 december 2017

Rebellen vallen 38 maal aan, geen slachtoffers

De pro-Russische rebellen vielen het leger gisteren 38 maal aan. Er vielen daarbij geen slachtoffers aan Oekraïense zijde. Het zwaarste geschut zetten de rebellen in tegen de versterkte legerposities bij de dorpen Trojtske en Krimske in de provincie Loehansk, namelijk 120 millimeter mortieren, luchtdoelgeschut, infanteriewapens en geweervuur.

De rebellen schoten met 82 millimeter mortieren en granaatwerpers meerdere keren op de fortificaties van het leger bij de dorpen Popasna en Loehanske. De soldaten bij het dorp Zajtseve werden aangevallen met pantserwagens, terwijl die bij het dorp Novo-Oleksandriva en de stad Svitlodarsk werden bestookt met machinegeweren.

De vijandelijkheden in de provincie Donetsk concentreerden zich op de omgeving van de stad Avdiivka. De rebellen schoten met 82 millimeter mortieren op de soldaten bij het dorp Piski en de kolenmijn Boetivka. De zuidkant van Avdiivka werd onder vuur genomen met infanteriewapens. Ook tegen de soldaten bij Vodiane en Talakivka werden infanteriewapens ingezet door de rebellen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: