dinsdag 5 december 2017

Rebellen vallen 21 maal aan, drie gewonden

Drie Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Het hevigst ging het er weer aan toe op en rond de heuvelrug Svitlodarska Doeha in de provincie Loehansk. Vrijwel de hele dag, met korte gevechtspauzes, vielen de rebellen hier aan met infanteriewapens bij het dorp Loehanska. Ook was hier een direct treffen met het Oekraïense leger gedurende zo'n vijf uur. De aanval werd uiteindelijk afgeslagen. De rebellen verloren hier een van hun mensen, terwijl twee anderen gewond raakten.

Verder was er een aanval met zware machinegeweren op de soldaten in het dorp Novoloehanske. De inwoners van het dorp Vroebivka, op ruime afstand van de frontlijn, maakten angstige momenten door toen de rebellen met 152 millimeter artilleriegeschut gingen schieten.

In de omgeving van de stad Donetsk werden de versterkte legerposities bij de dorpen Krimske en Pritsjepilivka aangevallen met 25 120 millimeter mortiergranaten. De versterkte legerposities bij de dorpen Piski en Kamjanka werden herhaaldelijk onder vuur genomen met 82 millimeter mortieren en infanteriewapens. De rebellen vielen het Oekraïense leger in totaal 21 maal aan.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: