zaterdag 2 december 2017

Rebellen hebben het vooral voorzien op Loehanske

Een Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt bij één van de 26 aanvallen die de pro-Russische rebellen uitvoerden op posities van het Oekraïense leger. Vooral in de provincie Loehansk, en dan met name in de avonduren, waren de rebellen erg actief. Zo werd meer dan drie uur lang continu geschoten met een heel arsenaal aan infanteriewapens op de versterkte legerposities in het dorp Loehanske, deel uitmakend van de heuvelrug Svitlodarska Doeha.

De versterkte legerposities bij de dorpen Trojtske en Novotoshkivke werden bestookt met 92 en 120 millimeter mortieren. Tegen de soldaten bij de dorpen Zajtseve en Krimske zetten de rebellen granaatwerpers en geweervuur in.

In de provincie Donetsk hadden de soldaten bij het stadje Marinka het moeilijk, want de rebellen openden diverse keren het vuur met mortieren, granaatwerpers, geweervuur en vanuit pantserwagens op ze. Met granaatwerpers en geweervuur werden aanvallen uitgevoerd op de soldaten bij de stad Avdiivka en de dorpen Kamjanka, Berezove, Nevelske en Vodiane.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: