zondag 3 december 2017

Lavrov: Normandische Vier snel weer bijeen

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft in een interview met de Wit-Russische tv-zender STV gezegd dat de adviseurs van de Normandische Vier binnenkort weer met elkaar overleggen over een oplossing voor het oorlogsconflict in Oost-Oekraïne. De Normandische Vier is de benaming voor de vier landen die hierover praten. Behalve Oekraïne en Rusland zijn dat Duitsland en Frankrijk.

Lavrov zei er niet bij wanneer het overleg wordt hervat. De Normandische Vier zijn al maanden niet meer bij elkaar geweest. Een ontmoeting in augustus werd afgeblazen, maar later die maand was er wel telefonisch contact tussen de leiders van de vier landen. Het is nog altijd de bedoeling dat Lavrov en de Amerikaanse minister Rex Tillerson komende donderdag in Wenen met elkaar overleggen over het conflict in Oost-Oekraïne.

In het interview met STV repte Lavrov met geen woord over een vredeskorps van de Verenigde Naties voor de Donbas. Rusland verschilt van mening met Oekraïne en de Verenigde Staten over de rol die de blauwhelmen moeten gaan vervullen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: