dinsdag 5 december 2017

Justitie-baas Loetsenko verwijt politie ''onacceptabel zwak'' optreden

Procureur-generaal Joeri Loetsenko vindt dat de politie zich vanmorgen ''onacceptabel zwak'' heeft gedragen toen Micheil Saakasjvili na zijn arrestatie uit een politiebusje werd bevrijd. De hoogste baas van het Openbaar Ministerie deed vanavond een oproep aan Saakasjvili om zich voor morgenochtend negen uur te mleden en riep ''iedereen die zich door zijn demagogische woorden in de luren heeft laten leggen'' op om de tentenkampen bij het parlementsgebouw op te breken en ''op te houden met het kapotmaken van ons land''.

Intussen gaat het anti-regeringsprotest bij het parlementsgebouw door en is Saakasjvili ''zoek''. Dat wil zeggen: de politie en de staatsveiligheidsdienst SBOe zijn naar hem op zoek, maar volgens een verslaggever van tv-zender 112 bevindt Saakasjvili zich in een van de tentenkampen en is hij van plan daar de nacht door te brengen, omringd door medestanders.

Saakasjvili heeft de beschuldigingen ontkend die procureur-generaal Loetsenko vanmiddag aan zijn adres heeft geuit, namelijk dat de voormalige Georgische president geld van Janoekovitsj-getrouwen uit Moskou heeft gekregen om in Oekraïne de boel op te stoken. ''Het is allemaal in scene gezet'', aldus Saakasjvili.

Bronnen: Unian, 112.ua

Geen opmerkingen: