zondag 3 december 2017

Activisten blokkeren tv-zender NewsOne

Het gebouw van televisiezender NewsOne in Kyiv is vanavond getroffen door een blokkade van Donbas-veteranen en in militaire uniformen gestoken activisten die weigeren uit te leggen waarom ze niemand meer in of uit het gebouw laten gaan. De redacteuren van NewsOne menen dat de blokkade is opgezet omdat hun zender als enige beelden heeft laten zien van de Afzettingsmars van Micheil Saakasjvili's Beweging van de Nieuwe Krachten, die vanmiddag in de hoofdstad werd gehouden.

Het kan echter ook zijn dat het om de opmerking gaat dat "Majdan een staatsgreep was'', die het parlementslid Moerajev enkele dagen geleden maakte. Moerajev is eigenaar van NewsOne. Hij geeft de blokkade inmiddels veroordeeld als ''ongeoorloofde druk op onafhankelijke media''.

Inmiddels heeft ook president Petro Porosjenko de blokkade veroordeeld. Hij noemt het echter ook onacceptabel dat een Oekraïense tv-zender de Majdan-revolutie een staatsgreep noemt en daarmee de Russische kijk op de machtswisseling van februari 2014 over neemt.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: