donderdag 12 oktober 2017

Rebellen vallen 41 maal aan, soldaat raakt gewond

Een forse toename van het aantal aanvallen van de pro-Russische rebellen gisteren, namelijk tot 41. Het leger schoot in 28 gevallen terug. Bij een aanval op de soldaten bij het dorp Piski raakte één van hen gewond. De rebellen voerden daar vier aanvallen uit met zowel zware machinegeweren als met geweervuur. Bij de dorpen Zajtseve en Nevelse gebruikten de rebellen machinegeweren om de soldaten te bestoken.

In de omgeving van Marioepol werd 's avonds met 82 millimeter mortieren en granaatwerpers geschoten op de versterkte legerposities bij het stadje Marinka en de dorpen Vodiane en Sjirokine. De rebellen zetten pantserwagens in bij het dorp Novotrojtske.

De situatie in de provincie Loehansk blijft gespannen, zoals ook in de afgelopen dagen het geval was. Hier werden twee aanvallen met een tank, 92 millimeter mortieren en tankgranaten gemeld op de soldaten bij het dorp Krimske. De versterkte legerposities bij het dorp Novo-Oleksandrivka werden afgelopen nacht tweemaal aangevallen door de rebellen vanuit pantserwagens.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: