zaterdag 14 oktober 2017

Rebellen vallen 21 maal aan, één soldaat gewond

De pro-Russische rebellen hebben het Oekraïense leger gisteren 21 maal aangevallen. Bij één van die aanvallen raakte een soldaat gewond. In de omgeving van Donetsk werden de legerposities bij de stad Avdiivka 's avonds een uur lang aangevallen met zowel granaatwerpers en zware machinegeweren als met geweervuur.

In de nachtelijke uren kwamen de soldaten bij de dorpen Majorsk en Piski onder vuur te liggen van machinegeweren, terwijl de soldaten bij Zajtseve vanuit pantserwagens werden beschoten. In de omgeving van Marioepol werden de versterkte legerposities bij de dorpen Sjirokine, Hnoetove en Vodiane aangevalen met lichte infanteriewapens.

In de provincie Loehansk vielen de rebellen met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en machinegeweren tweemaal de legerposities bij het dorp Novo-Oleksandrivka aan. De soldaten daar schoten terug. Bij één van deze aanvallen raakte een soldaat gewond. De soldaten bij het dorp Krimske werden 's avonds aangevallen met 82 millimeter mortieren. Tegen de soldaten bij de dorpen Stanitsja Loehanksa en Valoejske werden door de rebellen tankgranaten en geweervuur gebruikt.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: