woensdag 11 oktober 2017

Rasmussen: beloften aan Oekraïne nakomen

Voormalig secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen van de NAVO vindt dat de Europese Unie duidelijk moet maken wat de vooruitzichten op het lidmaatschap zijn op de lange termijn. Hij zei dit vanmiddag op een internationale conferentie 'Oekraïne: de volgende stap' in Brussel. Rasmussen heeft zich altijd een warm pleitbezorger voor Oekraïne getoond. Hij is tegenwoordig adviseur van president Petro Porosjenko

Hij verbaast zich erover dat een aantal lidstaten van de EU ''niet alleen afstand doen van eerdere uitspraken en beloften, maar dat ze zelfs niet willen erkennen dat landen als Oekraïne Europese aspiraties hebben''.

Rasmussen vindt dat het onderwerp op de agenda moet komen op 24 november als in Brussel het periodieke overleg is met de Oost-Europese partnerlanden van de EU. Daar zou volgens Rasmussen besloten moeten worden om Oekraïne uit te nodigen voor de Europese douane-unie en om een pakket steunmaatregelen vast te stellen voor meer hervormingen en het herstellen van de bij de oorlog in de Donbas vernielde infrastructuur.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: