zondag 15 oktober 2017

Porosjenko: Oekraïne wordt zéker lid van NAVO

Oekraïne zal op een dag lid worden van de NAVO. President Petro Porosjenko zei gisteren in een toespraak voor afstuderende kadetten van de militaire academie Ivan Bohoen op de Dag van de Militair dat hij daar heilig van overtuigd is. ''Het lijdt geen twijfel dat er toekomstige officieren en generaals onder jullie zijn, ook ambassadeurs en ministers. Mogelijk een toekomstige president of zelfs de secretaris-generaal van de NAVO, want Oekraïne wordt beslist lid van deze organisatie.''

Er is een groeiende steun onder de bevolking voor toetreding van Oekraïne tot het transatlantische bondgenootschap. Porosjenko heeft toegezegd dat er eerst een referendum wordt gehouden voordat het lidmaatschap wordt aangevraagd, om er zeker van te zijn dat de bevolking dat besluit daadwerkelijk draagt.

Porosjenko prees de daadkracht van het leger. ''Telkens als naar onze soldaten kijk - aan het front, tijdens een parade of training, of bij de Invictus Games voor gehandicapte militairen, dan voel ik ons met de dag sterker worden. Zij hebben Oekraïne sterk en trots gemaakt.'' De president overhandigde later op de dag 200 stuks militair materieel aan het leger, waaronder 62 tanks.

Bronnen: Ukrinform, Interfax

Geen opmerkingen: