maandag 9 oktober 2017

Peiling: weinig animo voor werken in Nederland

De meeste Oekraïners die graag in het buitenland willen werken, kiezen voor Duitsland en Polen. Duitsland is met 37 procent veruit favoriet, zo blijkt uit een opiniepeiling van het onderzoeksbureau Rating. Polen wordt door 26 procent genoemd, de Verenigde Staten en Canada door respectievelijk 22 en 21 procent, gevolgd door 16 procent die kiest voor Tsjechië.

Italië blijkt favoriet bij 15 procent, Groot-Brittannië bij 14 procent, terwijl 12 procent kiest voor zowel Frankrijk als Zweden.Nog eens 11 procent kiest voor Israël, 9 procent voor Spanje. Bijna helemaal onderaan staat Nederland als favoriet land om te gaan werken met 7 procent, terwijl Rusland de rij sluit met 5 procent. Naar Rusland willen vooral mensen uit het oostelijke deel van Oekraïne, terwijl die in het westen van het land vooral kiezen voor Duitsland, de VS, Tsjechië en Groot-Brittannië.

Minder dan 5 procent van alle ondervraagden wil helemaal niet in het buitenland werken. Emigreren, dus permanent weg uit Oekraïne, blijkt voor 61 procent geen optie, terwijl 35 procent dat juist wel wil.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: