woensdag 11 oktober 2017

Opnieuw vier Oekraïense soldaten gewond

Net als maandag zijn ook gisteren vier Oekraïense soldaten gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen op hum posities. De rebellen vielen het leger vijftien maal aan. Zo'n drie uur lang aan het begin van de avond werden de versterkte legerposities bij het dorp Novo-Oleksandrivka beschoten met granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur. Het leger schoot terug. Hier raakte een soldaat gewond Ook werden de soldaten bij Triochizbenka 's avonds beschoten.

In de omgeving van Donetsk was het relatief rustig. De soldaten bij het dorp Zajtseve werden vanuit een pantserwagen en met een zwaar kaliber machinegeweer onder vuur genomen. Hierbij viel één van de vier gewonden van gisteren. Ook werden de legerposities bij het dorp Majorsk onder vuur geomen met een machinegeweer.

In de omgeving van Marioepol raakten twee soldaten gewond toen hun versterkte legerposities in de nacht werden beschoten. 's Avonds openden de rebellen het vuur op de soldaten bij de dorpen Starohnativka en Talakivka. Ze schoten met anti-tankgranaten op ze.
Bron: Unian

Geen opmerkingen: