zaterdag 14 oktober 2017

Minister Omeljan 'vergat' huis en BMW op te geven

Het anti-corruptiebureau NABOe heeft minister Volodimir Omeljan van Infrastructuur aan de schandpaal genageld omdat hij 'vergeten' heeft om een huis van 7 miljoen hrivna (223.250 euro) en een BMW X5 met een waarde van 1,6 miljoen hrivna (51.000 euro) te vermelden op zijn declaratie van inkomsten en bezittingen.

Het huis is officieel eigendom van een nichtje dat door de NABOe niet in staat wordt geacht om zich dit financieel te veroorloven. Omeljan had op het declaratieformulier ingevuld dat hij en zijn gezin wonen in een huis dat eigendom is van zijn vrouw. De BMW waarin hij rijdt zou eigendom zijn van zijn broer. Bij het onderzoek kregen de rechercheurs van het anti-corruptiebureau toestemming van de rechter om het mobiele telefoonverkeer van de minister af te luisteren.

Een woordvoerster van minister Omeljan zegt in een reactie dat hij bereid is om alle vragen van wie dan ook over zijn bezittingen en inkomsten te beantwoorden. "Hij is zich er niet van bewust dat hij op welke manier dan ook de wet heeft overtreden.''

Bron: Unian

Geen opmerkingen: