maandag 16 oktober 2017

Huiszoekingen in aanloop naar betoging Saakasjvili

Huiszoekingen bij de aanvoerders van enkele radicale groeperingen hebben een flinke oogst opgeleverd. Zo werden twee AK-47 automatische gewerenen drie granaatwerpers aangetroffen bij twee voormalige leiders van de Revolutionaire Rechtse Krachten. Bij de negen huiszoekingen werd ruim 200.000 hrivna aan contact geld gevonden, maar ook communicatiemiddelen en computerspullen die behulpzaam kunnen zijn bij het plegen van een aanslag.

De huiszoekingen van de Oekraïense geheime dienst SSOe werden verricht met het oog op de door de Georgische ex-president Micheil Saakasjvili geïnitieerde demonstratie van politieke oppositiepartijen en organisaties, morgen in Kyiv.

Behalve de Beweging van de Nieuwe Krachten van Saakasjvili zijn dat de partijen Zelfhulp van Andri Sadovi, Svoboda van Oleh Tiahnibok, de Publieke Beweging Chvilja van Viktor Tsjoemak, de Alternatieve Partij van Jegor Firsov, de Democratische Alliantie van Vasil Gatko en Viktoria Ptasjnik), het Nationale Korps van Andri Biletski en 5.10 van Hennadi Balasjov.

Deze partijen en organisaties eisen een nieuwe Kieswet met evenredige vertegenwoordiging en open kieslijsten, afschaffing van de parlementaire onschendbaarheid en het opzetten van een speciale anti-corruptie rechtbank.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: