dinsdag 11 april 2017

Rebellen vallen 64 maal aan, vijf soldaten gewond

De pro-Russische rebellen hebben gisteren 64 aanvallen uitgevoerd op posities van het Oekraïense leger. Daarbij raakten vijf soldaten gewond. In de omgeving van Marioepol werden de legerposities bij Vodiane het zwaarst aangevallen. Zij kregen te maken met zowel 122 millimeter artillerie en 120 millimeter mortieren als met pantserwagens, granaatwerpers en zware machinegeweren. Soldaten bij Berezove, Marinka en Krasnohorivka werden beschoten met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren.

In de omgeving van Donetsk werden soldaten bij de stad Avdiivka maar liefst twaalf uur achtereen beschoten met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. Ook de legerposities bij Opitne werden met deze wapens onder vuur genomen. De rebellen zetten 120 millimeter mortieren en zware machinegeweren in bij de soldaten die de kolenmijn Boetivka verdedigen.

In de provincie Loehansk werden de soldaten bij het dorp Krimske beschoten met 82 millimeter mortieren en die bij Stanitsja Loehanska met granaatwerpers.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: