zaterdag 8 april 2017

Rebellen vallen 43 maal aan, vijf soldaten gewond

Vijf Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Er werden in totaal 43 aanvallen van de rebellen geregistreerd door het leger, vooral weer in de omgeving van Marioepol. Zo werden de soldaten bij het dorp Novohrihorivka aangevallen met 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware machinegeweren en pantserwagens. Tegen soldaten bij de stad Krasnohirvka gebruikten de rebellen 82 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware machinegeweren en ook was een sluipschutter daar actief.

De versterkte legerposities bij het stadje Marinka werden beschoten met 82 millimeter mortieren, terwijl antitankgranaten werden afgevuurd op de legerposities bij de dorpen Vodiane, Sjirokine en Berezove. Soldaten bij Tjermalik werden onder vuur genomen met zware machinegerweren en tegen de soldaten bij het dorp Novotrojtske werden pantserwagens en een sluipschutter ingezet door de rebellen. De mariniers bij de dorpen Hnoetove en Talakivka kwamen onder geweervuur.

In de omgeving van Donetsk schoten de rebellen met 82 millimeter mortieren en granaatwerpers op de versterkte legerposities bij de stad Avdiivka en het dorp Verchniotoretske. Tegen de legerposities bij het dorp Kamjanka werden zware machinegeweren gebruikt, bij de dorpen Piski en Zajtseve vuurden de rebellen antitankgranaten af, bij Opitne vielen ze aan met pantserwagens.

In de provincie Loehansk werden de soldaten bij de dorpen Katerinivka en Stanitsja Loehanska beschoten met granaatwerpers, bij het dorp Krimske met zware machinegeweren. De legerleiding laat weten dat zij zich gisteren an het staakt-het-vuren heeft gehouden. Het paasbestand ging een week geleden in, maar de rebellen hebben zich er tot nu toe weinig aan gelegen laten liggen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: