zaterdag 8 april 2017

Fins spoorwegmagazine teruggehaald om de Krim

Het Finse spoorwegbedrijf VR heeft alle reeds verspreide exemplaren van het magazine Allegro terug laten halen vanwege een advertentie waarin reizen naar de door Rusland geannexeerde Krim worden aangeboden. In het Fins, Engels en Russisch wordt gemeld dat de reizen naar het schiereiland vanaf 30 april worden hervat onder het motto 'Weer naar de Krim!'

Allegro is te vinden in de gelijknamige hogesnelheidstrein die tussen Helsinki en Sint Petersburg rijdt. Het magazine is een gezamenlijke uitgave van VR en Russische spoorwegbedrijf RZhD. De advertentie is te vinden in het gedeelte van Allegro waarvoor het Russische spoorwegbedrijf verantwoordelijk is.

De Fine journalist Arya Paananen kreeg het blad onder ogen en trok aan de bel. VR gaf als antwoord ''dat VR geen reizen naar de Krim aanbiedt of faciliteert''. Het bedrijf besloot echter wel meteen om alle exemplaren van Allegro weg te halen.

VR laat weten dat het bedrijf zowel de Finse als de Russische wetgeving respecteert. Drie jaar geleden werd een advertentie voor Allegro geweigerd van een homoclub in Moskou, omdat het in Rusland tegenwoordig bij wet verboden is om 'propaganda' te maken voor homoseksuele activiteiten.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: