woensdag 8 maart 2017

Zeven soldaten gewond, 108 aanvallen rebellen

Zeven Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt als gevolg van aanvallen van de pro-Russische rebellen. In totaal voerden de rebellen 108 aanvallen uit, de helft daarvan in de omgeving van de havenstad Marioepol. Er werd met mortieren geschoten op soldaten bij Avdiivka, Severne, de kolenmijn Boetivka, Loehanske, Zajtseve en Vechnetoretske. Zajtseve kreeg ook te maken met 122 millimeter artillerie, terwijl Loehanske, Kamenka, Trojtske en Peski met mortieren werden beschoten. Bij Novoselivka was een sluipschutter actief.

In de omgeving van Marioepol schoten de rebellen herhaaldelijk met artillerie op Talakvika en Taramtsjoek. Soldaten bij Sjirokine kregen te maken met tankaanvallen. De rebellen schoten met mortieren op legerposities bij Krasnohorivka, Pavlopil, Vodiane, Marinka en Talakivka. Granaatwerpers en zware machinegeweren werden ingezet bij Berezove, Novotrojtske, Vodiane, Hnoetove, Pavlopil, Marinka en Sjirokine, terwijl Sjirokine ook nog werd aangevallen met anti-luchtdoelraketten.

In d provincie Loehansk werden posities van het Oekraïense leger door de rebellen aangevallen met 122 millimeter artillerie. Mortieren werden afgevuurd op Maline, Orechove, Novo-Oleksandrivka, Krimske en Novotoshkovkse. Bij het dorp Loehanske werd een sluipschutter gesignaleerd.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: