zondag 19 maart 2017

Weer huizen kapotgeschoten in oude deel Avdiivka

Het oude deel van Avdiivka kreeg het gisteravond weer eens flink te verduren. Bij een aanval van de pro-Russische rebellen werden diverse huizen aan de rand van de stad beschadigd. Er vielen geen gewonden onder de veelal hoogbejaarde bewoners. De politie wist een 88-jarige blinde man ongedeerd uit zijn kapotgeschoten woning te halen.

Verder was het gisteren een tamelijk rustige dag met 'slechts' 36 aanvallen van de rebellen op posities van het Oekraïense leger. Daarbij raakten wel twee soldaten gewond. Versterkte posities van het leger bij Avdiivka werden bestookt met granaatwerpers, maar ook met 82 en 120 millimeter mortieren. Soldaten bij de dorpen Nevelske en Loehanske kregen te maken met 120 millimeter mortieren, terwijl op soldaten bij het dorp Piski met zware machinegeweren schoten. Ook vuurden de rebellen granaatwerpers af op soldaten bij Zajtseve.

In de omgeving van Marioepol werd tweemaal met 122 millimeter artillerie geschoten op soldaten bij het dorp Vodiane, bij het dorp Sjirokine werden soldaten met pantserwagens aangevallen.

In de provincie Loehansk schoten de rebellen met 120 millimeter mortieren op de versterkte legerposities bij het dorp Trojtske. Met granaatwerpers, 82 en 120 millimeter mortieren en zelfs met tanks werd geschoten op soldaten bij Krimske. Soldaten bij het dorp Triochizbenka en het stadje Popasna werden aangevallen met antitankgeschut.
Bronnen: Unian. 112

Geen opmerkingen: