donderdag 23 maart 2017

Video: munitiedepot Charkiv ontploft, evacuatie 20.000 omwonenden

In de plaats Balaklia in de oostelijke provincie Charkiv is vannacht rond drie uur plaatselijke tijd brand uitgebroken in een groot munitiedepot, gevolgd door een groot aantal explosies. In alle vroegte zijn vanmorgen bijna 20.000 inwoners van Balaklia en de omliggende dorpen Verbovka en Jakovenkovo geëvacueerd. Binnen 7 kilometer van het depot zouden zich alleen nog hulpverleners bevinden, aldus de autoriteiten vanochtend.

Een derde deel van het munitiedepot is inmiddels verwoest, terwijl de explosies maar blijven doorgaan. Er zijn tot nu toe geen slachtoffers gemeld. Over de oorzaak is nog niets bekend, maar verondersteld wordt dat het hier om brandstichting kan gaan. In het munitiedepot lagen vooral 125 en 152 millimeter tank- en artilleriegranaten opgeslagen.

Het gaat om het grootste munitiedepot van het land. Er zou zo'n 138.000 ton munitie aanwezig zijn geweest. Minister Stepan Poltorak van Defensie heeft inmiddels laten weten dat de bewaking bij alle munitiedepots is aangescherpt.

Bronnen: Interfax, 112, YouTube

Geen opmerkingen: