dinsdag 14 maart 2017

Soldaat gedood en acht gewonden, 97 aanvallen

De pro-Russische rebellen voerden gisteren 97 aanvallen uit op posities van het leger. Daarbij kwam een Oekraïense soldaat om het leven, terwijl acht soldaten gewond raakten. Er werd weer volop geschoten in de omgeving van Avdiivka, al was er 's middags wel rustig zodat de hoogspanningsleiding naar de stad gerepareerd kon worden.

De rebellen gebruikten 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren tegen legerposities bij Avdiivka, Svitlodarsk, Opitne, Zajtseve en Novhorodske. Met een tank en 120 millimeter mortieren werden ook soldaten bij Avdiivka en bij de kolenmijn Boetivka onder vuur genomen. Soldaten bij het dorp Piski kregen te maken met granaatwerpers en machinegeweren, bij het dorp Kamjanka ging het om 82 millimeter mortieren. Bij het dorp Loehanske was de situatie wel erg gespannen toen de rebellen zowel granaatwerpers, mortieren als 152 millimeter artillerie inzetten.

In de omgeving van Marioepol werd door de rebellen met 122 millimeter artillerie geschoten op versterkte posities van het leger bij het dorp Pavlopil. Sjirokine, Hnoetove, Vodiane en Tsjermalik werden met zware machinegeweren en granaatwerpers bestookt, Marinka met 82 millimeter mortieren.

In de provincie Loehansk gebruikten de rebellen granaatwerpers en mortieren tegen de posities van het Oekraïense leger bij Krimske en Popasna. Granaatwerpers werden afgevuurd op soldaten bij Triochizbenka, antitankgeschut op soldaten bij Novo-Oleksandrivka. Soldaten bij Stantisja Loehanska kregen te maken met geweervuur.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: