donderdag 9 maart 2017

'Rustige' dag in de Donbas met 69 aanvallen

Het was zowaar een 'rustige' dag met 'slechts' 69 aanvallen van de pro-Russische rebellen op posities van het Oekraïense leger. Immers, in de afgelopen dagen lag het aantal dagelijkse aanvallen ruim boven de honderd. Er raakten geen Oekraïense soldaten gewond en ook dat is een uitzondering op de dagelijkse regel.

De rebellen vielen herhaaldelijk met 122 millimeter artillerie aan bij Zajtseve, terwijl Avdiivka, Verchniotoretske, Majorsk, Novhorodske en Loehanske met mortieren werden bestookt. Piski, Nevelske, Kamjanka, Novoloehanske, Novhorodske, Verchniotroetske en Trojtske werden met granaatwerpers en en zware machinegeweren onder vuur genomen. Soldaten bij Novotrojtske en Zajtseve werden ook aangevallen door sluipschutters.

In de omgeving van Marioepol werden Marinka, Tsjermalik en Pavlopil beschoten met mortieren. Vodiane en Hnoetove werden aangevallen met granaatwerpers. Lebedinske, Pavlopil, Novohrihorivka, Hnoetove en Sjirokine kregen te maken met zowel granaatwerpers als zware maginegeweren, terwijl Sjirokine, Vodiane en Hnoetove ook werden aangevallen met pantserwagens. In het dorp Novotrojtske was een sluipschutter actief.

In de provincie gebruikten de rebellen 120 millimeter mortieren om Popasna, Novo-Oleksandrivka en Trojtske te beschieten. Direct aan de frontlijn werd een groep sluipschutters ontdekt. Eén sluipschutter werd door het leger gedood.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: