donderdag 23 maart 2017

Rebellen vallen 84 maal aan; één soldaat gedood

De pro-Russische rebellen hebben gisteren 84 aanvallen uitgevoerd op het leger. Daarbij kwam een Oekraïense soldaat om het leven en raakte een soldaat gewond. In de omgeving van Marioepol was de situatie het moeilijkst bij het dorp Sjirokine waar de rebellen aanvielen met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, pantserwagens en zware machinegeweren.

Tegen de versterkte posities van Oekraïense mariniers bij het dorp Vodiane gebruikten ze 122 millimeter artillerie en Gradraketten. Legerposities bij de dorpen Pavlopil, Lebedinske, Hnoetove en Tsjermalik werden aangevallen met granaatwerpers en zware machinegeweren, terwijl het stadje Marinka te maken kreeg met een sluipschutter.

In de omgeving van Donetsk was de situatie het moeilijkst bij de stad Avdiivka. De soldaten daar kregen te maken met mortieren, granaatwerpers, machinegeweren en antitankraketten. Ook werd 152 millimeter artillerie gebruikt tegen de soldaten bij het dorp Zajtseve. Met granaatwerpers en zware machinegeweren schoten d rebellen op de versterkte legerposities bij de dorpen Loehanske,Trojtske en Verchniotoretske.

In de provincie Loehansk waren er aanvallen met 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en machinegeweren op de soldaten bij het dorp Novozvanivka. Ook werd met 82 millimeter mortieren geschoten op soldaten bij het dorp Krimske en werden de soldaten bij het dorp Stantisja Loehanska onder vuur genomen met granaatwerpers.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: