zondag 12 maart 2017

Rebellen vallen 107 maal aan: twee soldaten gedood

De pro-Russische rebellen voerden gisteren 107 aanvallen uit op posities van het Oekraïense leger. Daarbij kwamen twee soldaten om het leven, terwijl negen soldaten gewond raakten. De posities van het leger bij Avdiivka werden met tanks en mortieren onder vuur genomen. Met mortieren werd geschoten op soldaten bij de dorpen Kamjanka, Nevelske, Zajtseve, Novoloehanske, Loehanske en bij de kolenmijn Boetivka. Opitne, Novhorodske, Kamjanka, Zajtseve, Piski en de Boetivkamijn werden bovendien met granaatwerpers bestookt. Loehanske werd aangevallen met pantserwagens.

In de omgeving van Marioepol zetten de rebellen 122 millimeter artillerie in tegen legerposities bij de dorpen Vodiane en Hnoetove. Marinka werd beschoten met zowel een tanks als met 120 millimeter mortieren, terwijl 82 en 120 millimeter mortieren werden gebruikt tegen legerposities bij Krasnohirvka, Mikolajvka, Talakivka, Pavloopil en Hnoetove. Vodiane werd aangevallen met pantserwagns en kreeg ook te maken met aanvallen met granaatwerpers en zware machinegeweren. Dat laatste was ook het geval bij Taramtsjoek, Sjirokine en Pavlopil.

In de provincie Loehansk namen de rebellen het dorp Krimske onder vuur met Grad-raketten, 152 miliimeter artillerie en 82 en 120 millimeter mortieren. Met 152 millimeter artillerie werd geschoten op het dorp Smoljaninove. Ze schoten met granaatwerpers op de dorpen Valoejske, Novozvanivka en Novo-Oleksandrivka. In het laatste dorp was ook een sluipschutter actief.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: