vrijdag 17 maart 2017

Belastingbaas Nasirov komt op borgtocht vrij

Roman Nasirov komt op borgtocht vrij. Zijn vrouw heeft 100 miljoen hrivna (3,5 miljoen euro) betaald. Het geld zou door familieleden bijeen zijn gebracht. De hoogste baas bij de Oekraïense Belastingdienst komt op vrije voeten, maar moet wel een elektronische enkelband dragen. De kans bestaat dat hij naar het buitenland vlucht, zoals eerder al diverse Oekraïners op belangrijke posten hebben gedaan als ze problemen kregen met Justitie. Het is bekend dat Nasirov in het bezit is van zowel een Brits als een Hongaars paspoort.

Nasirov wordt er van verdacht dat hij 2 miljard hrivna (70,3 miljoen euro) aan overheidsgeld achterover heeft gedrukt. Hij werd onlangs opgepakt, waarbij hij probeerde onder een arrestatie uit te komen door hartklachten voor te wenden. Nasirov is bij de Belastingdienst inmiddels op non actief gesteld, hangende de rechtszaak tegen hem.

Zijn arrestatie was groot nieuws in Oekraïne. Niet eerder werd zo'n 'grote vis' door het anticorruptiebureau NABOe aangepakt. Nasirov zou nauwe banden hebben met president Petro Porosjenko. Die houdt zich afzijdig in deze kwestie.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: