vrijdag 17 februari 2017

Twee inwoners Avdiivka gewond bij beschietingen

De pro-Russische rebellen hebben ook vandaag de stad Avdiivka beschoten. Ditmaal niet, zoals gisteren tweemaal, alleen het oude gedeelte van de stad, maar ook het centrum van Avdiivka werd bereikt door de artillerie van de rebellen. Er zijn tenminste twee gewonden. Gisteravond viel een dode onder de inwoners van de stad die al meer dan een jaar belegerd wordt door de rebellen.

Het Oekraïense leger telde gisteren drie gesneuvelde soldaten, terwijl nog eens tien soldaten gewond raakten. De rebellen vielen 66 maal aan. Niet alleen Avdiivka werd tweemaal beschoten, maar ook waren er aanvallen op de omliggende dorpen Kamjanka, Piski, Zajtseve en Verchniotoretske. De rebellen gebruikten daarbij raketaangedreven granaten. In Zajtseve was een sluipschutter actief, terwijl soldaten bij de stad Avdiivka met een tank onder vuur werden genomen.

In de omgeving van Marioepol waren er mortieraanvallen op de dorpen Sjirokine en Pavlopil, terwijl Marinka, Novotrojtske, Novoselivka, Vodiane, Lebedinske, Sjirkone, Pavlopil en Hnoetove met raketaangedreven granaten werden bestookt. Sjirokine werd ook met pantserwagens beschoten, terwijl de rebellen tegen soldaten bij Bohdanivka anti-tankraketten gebruikten.

In de provincie Loehansk werden mortiergranaten afgevuurd op Krimske, en raketaangedreven granaten tegen Lobatsjeve, Novozvanivka, Stanitsja Loehanska en Novo-Oleksandrivka.

Bronnen: Unian, 112

Geen opmerkingen: