zondag 5 februari 2017

'Timosjenko sprak als eerste met Trump'

Fractievoorzitter Joelia Timosjenko van Moederlandpartij heeft begin vorige maand kort gesproken met zowel Donald Trump en zijn tweede man, Mike Pence. Dat heeft zij althans gezegd op bijeenkomsten van zowel de Heritage Foundation als het Hudson Institute, volgens bezoekers van de bijeenkomsten van deze conservatieve denktanks. Timosjenko zou beiden hebben gesproken na afloop van het National Prayer Breakfast.

Trump zou Timosjenko hebben gezegd dat hij achter Oekraïne staat en de sancties tegen Rusland alleen wil schrappen als dat land de Krim en Oost-Oekraïne verlaat. Volgens de politieke nieuwssite Politico zou iemand die Timosjenko nadien sprak, hebben gezegd dat ''zij na zich het gesprek met Trump aanzienlijk geruster op de situatie voelde''.

In eigen land heeft Timosjenko zich tot nu toe stil gehouden over de korte otnmoeting die ze op 2 januari had met Trump. Haar fractiegenoot Serhi Vlasenko, die samen met haar in de Verenigde Staten was, bevestigt de ontmoeting en zegt dat het ''een privékarakter'' had en dat er geen sprake was van ''een handdruk en een paar woorden''. Morgen is Timosjenko in het parlement aanwezig en dan kunnen journalisten haar er naar vragen, aldus Vlasenko.

Bron: Politico, Censor.net

Geen opmerkingen: