zaterdag 4 februari 2017

Reparatiewerk in volle gang in rustiger Avdiivka

Er wordt met man en macht gewerkt aan het herstellen van de oorlogsschade aan woningen in Avdiivka. ''Dit, en zorgen dat er voor iedereen voldoende voedsel voorhanden is, dat zijn onze belangrijkste taken momenteel'', aldus gouverneur Pavlo Zhebrivski. Inwoners van de stad helpen de reparatieploegen bij hun werk. Vanmorgen zijn vrachtwagens met voedsel en water, maar ook veldkeukens naar delen van de stad gebracht waar vooral eigen woningen staan.

Er wordt nog altijd geschoten, ondanks de afspraak dat er van 8.00 tot 17.00 uur een staakt-het-vuren zou zijn. Meldde de OVSE vanmorgen nog vol goede moed dat het bestand ditmaal zou houden, maar al na een uur begonnen de pro-Russische rebellen weer met schieten. Wel veel minder intensief dan in de afgelopen dagen met elk uur wel een schot, maar de granaten en raketten reiken niet meer tot in de stad. Daardoor is het mogelijk om in de stad zelf reparatiewerkzaamheden uit te voeren.

De stroomvoorziening is nog altijd niet hersteld. Er zijn al wel pogingen gedaan om de maandagavond kapotgeschoten hoogspanningsleiding te repareren, maar die liepen op niets uit. In Avdiivka geldt sinds dinsdag de noodtoestand, waardoor de autoriteiten zo nodig verregaande maatregelen kunnen nemen. Er zijn tot dusverre 244 inwoners van Avdiivka geëvacueerd.
 
Bron: 112

Geen opmerkingen: