woensdag 8 februari 2017

Rebelllen vallen 89 maal aan, zes soldaten gewond

Het Oekraïense leger is gisteren door pro-Russische rebellen aangevallen bij het dorp Loehanske met 122 en 152 millimeter artillerie. Mortieren en raketaangedreven granaten werden gebruikt tegen Avdiivka en de dorpen Opitne, Trojtske, Kamjanka, Piski, Pivdenne, Loehanske, Nevelske, Zajtseve, Verchniotoretske en Novhorodske. Soldaten bij Avdiivka werden ook aangevallen door een tank, terwijl Loehanske en Verchniotoretske werden aangevallen met pantserwagen.

In de omgeving vielen de rebellen met artillerie en mortieren soldaten aan bij Marinka, Talakivka, Tsjermalik en Hnoetove. Ook bij Novotrojtske werd met mortieren geschoten, terwijl raketaangedreven granaten werden afgevuurd op Vodiane, Pavlopil, Lebedinske, Sjirokine en Berezove. Bij Marinka was ook een sluipschutter actief.

In de provincie Loehansk werd met 122 millimeter artillerie geschoten op soldaten bij het dorp Krimske. Mortieren werden gebruikt tegen soldaten bij Popasna, Trojtske, Krimske en Novozvanivka. Novo-Oleksandrivka werd beschoten met raketaangedreven granaten en zware machinegeweren.

In totaal voerden de rebellen 89 aanvallen uit op posities van het Oekraïense leger. Zes soldaten raakten gewond.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: