maandag 6 februari 2017

Rebellen vallen 94 maal aan, 5 soldaten gewond

De pro-Russische rebellen voerden gisteren 94 aanvallen uit, onder meer met tanks, mortieren en raketaangedreven granaten op posities van het Oekraïense leger bij Avdiivka en de omliggende dorpen Piski, Kamjanka, Zajtseve, Opitne, Novhorodske, Zalizne en Loehanske. Nevelske had te maken met een sluipschutter, terwijl Loehanske ook werd aangevallen met pantserwagens.

In de omgeving van Marioepol gebruikten de rebellen 122 en 152 millimeter artillerie bij beschietingen van de dorpen Berdjanske, Lebedinske en Talakivka. Krasnohorivka, Marinka, Pavlopil, Vodiane, Sjirokine en Hnoetove kregen te maken met mortiervuur. Tegen soldaten bij Krasnohorivka, Marinka, Lebedinska en Novotrojtske werden ook raketaangedreven granaten gebruikt. De posities van het leger bij Sjirokine en Krasnohorivka werden ook aangevallen met tanks en pantserwagens.

In de provincie Loehansk werd met mortieren geschoten op Popasna, Katerinivka en Novozvanivka. De soldaten bij Krimske, Novo-Oleksandrivka en Trojtske kregen te maken met raketaangedreven granaten. In de dorpen Krimske en Zhovte waren sluipschutters actief.

Bij de aanvallen van gisteren raakten vijf Oekraïense soldaten gewond.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: