vrijdag 3 februari 2017

Rebellen vallen 114 maal aan: 4 soldaten gedood

Vier Oekraïense soldaten zijn gisteren gedood en zeventien raakten gewond, maar het is vooral het grote aantal aanvallen van de pro-Russische rebellen dat opvalt. Met 114 aanvallen was het veruit de gewelddadigste dag in vele maanden in Oost-Oekraïne. De rebellen schoten vrijwel onophoudelijk op legerposities bij de stad Avdiivka en de dorpen Piski, Kamjanka en Opitne.

Daarbij maakten ze gebruik van Grad-raketten, mortieren, raketaangedreven granaten en er werd aangevallen met tanks/ De dorpen Hranitne en Loehanske werden met 122 millimeter artillerie, terwijl met mortieren werd geschoten op Marinka, Loehanske, Novhorodske, Trojtske, Verchniotoretske, Vodiane en Piski. Richting Krasnohorivka, Vodiane, Bohdanivka, Hranitne werd met 122 millimeter artillerie en 82 en 120 millimeter mortieren geschoten.

In de omgeving van Marioepol werden ook Grad-raketten afgevuurd, hier op de dorpen Sjirokine, Novohrihorivka en Starohnativka. Raketaangedreven granaten en anti-luchtdoelgeschut werden gebruikt tegen soldaten bij de dorpen berezove, Pavlopil, Hnoetove en Vodiane. Tsjermalik werd aangevallen met anti-tankgeschut. Bij Marinka en Pavlopil waren sluipschutters actief.

In de provincie Loehansk vuurden de rebellen met 152 millimeter artillerie op het dorp Novozvanivka, werden mortieren gebruikt tegen Krimske en Size en raketaangedreven granaten tegen de dorpen Nvozvanivka en Novo-Oleksandrivka.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: