vrijdag 17 februari 2017

Oppositieblok eist maatregelen tegen blokkades

Het Oppositieblok wil dat de gisteren uitgeroepen noodtoestand voor de energiesector onmiddellijk wordt opgeheven en dat er een einde wordt gemaakt aan het blokkeren van de kolentransporten vanuit het door de separatisten bezette deel van de provincie Loehansk door Oekraïense oorlogsveteranen.

''Er is sprake van een illegale blokkade door radicale krachten die nu al wekenlang door de autoriteiten ongemoeid wordt gelaten. Omdat de autoriteiten niets doen, dragen zij mede de schuld voor de problemen waarmee de bevolking straks wordt opgezadeld als deze criminelen hun zin krijgen. De regering moet ingrijpen, en dan niet door de bevolking met stroomuitval door een kolentekort te confronteren'', valt te lezen in een verklaring die het Oppositieblok gisteravond publiceerde.

Intussen hebben de veteranen hun blokkadeactie uitgebreid. Niet alleen transporten per spoor worden tegen gehouden, maar ook die over de weg. Gisteren werd een eerste controlepost opgezet bij het dorp Zolote in de provincie Loehansk. Er zijn plannen om vrachtvervoer van en naar de bezette gebieden over meer belangrijke wegen tegen te houden.

Bronnen: Interfax, 112

Geen opmerkingen: