maandag 6 februari 2017

Inwoners Avdiivka zitten er weer warmpjes bij

Avdiivka keert terug naar het normale leven, voor zover van normaal gesproken kan worden in een stad die binnen het vuurbereik ligt van de pro-Russische rebellen. De meeste inwoners zijn weer voorzien van stroom en water, terwijl ook de stadsverwarming weer op gang komt. Reparatieploegen wisten gisteren tijdens een gevechtspauze zowel de bijna een week geleden kapotgeschoten hoogspanningsleiding als het waterfiltratiebedrijf te herstellen.

Gouverneur Pavlo Zhebrivski van de provincie Donetsk verwacht dat alle nutsvoorzieningen aan het einde van de dag weer beschikbaar zijn voor alle 20.000 inwoners van Avdiivka. Alle scholen zijn vanmorgen weer open gegaan. Ruim 500 leerlingen meldden zich. Alleen in het vorige week bij beschietingen door de rebellen getroffen oude deel van de stad ging nog maar weinig kinderen naar school.

Zhebrivski constateerde vanmorgen ook dat de ergste beschietingen geweest zijn, al zijn gisteren en vannacht toch nog twaalf gebouwen beschadigd door granaten. In totaal zijn in een week tijd 144 gebouwen vernield. Afgelopen week vielen er 27 doden (waaronder 9 burgers) en 92 gewonden in de belegerde stad. Er werden 300 inwoners geëvacueerd, met name kinderen en ouderen.

Bron: 112

Geen opmerkingen: