zaterdag 4 februari 2017

115 aanvallen: 3 soldaten dood, 7 gewond

Opnieuw een dag vol geweld, want de pro-Russische rebellen vielen het Oekraïense leger maar liefst 115 maal aan. Daarbij kwamen drie soldaten om het leven, zeven soldaten raakten gewond. De rebellen gebruikten BM-21 Gradraketten om Halitsinivka aan te vallen. Avdiivka werd aangevallen met 122 en 152 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren en herhaaldelijk met tanks. Zware artillerie en mortieren werden ook afgevuurd op Loehanske, Trojtske en Zajtseve, terwijl Piski, Kamjanka en Loehankse te maken kregen met tankaanvallen.

In de omgevingvan Marioepol kregen vooral de soldaten bij Talakivka het zwaar te verduren, want zij werden bestookt met BM-21 Gradraketten, 122 en 152 millimeter artillerie. Mortieren werden gebruikt tegen Vodiane, Krasnohorivka, Novotrojtske, Lebedinske, Pavlopil, Sjirokine, Marina en Tsjermalik. Hnoetove kreeg met raketten te maken, terwijl in Pavlopil een sluipschutter werd gesignaleerd. Met een drone werden aanvallen uitgevoerd bij Vodiane en Lebedinske, terwijl soldaten in Sjirokine met een tank werden bestookt.

In de provincie Loehansk vuurden de rebellen met artillerie en mortieren op Trojtske, Popasna, Novo-Olensandrivka en Novozvanivka. Raketten werden afgeschoten op Krimske en Katerinivka. Anti-luchtdoelgeschut werd gebruikt tegen soldaten bij Trojtske.

Bron: 112

Geen opmerkingen: