vrijdag 13 januari 2017

Journalist vindt menselijk bot tussen resten MH17

Tussen de spullen die de Nederlandse journalist Michel Spekkers heeft meegenomen van de MH17-rampplek in Oekraïne zit een stuk menselijk bot. Dat meldt het Openbaar Ministerie. In DNA-onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is vastgesteld dat het bot afkomstig is van een passagier van wie de identiteit in 2014 is achterhaald. De nabestaanden van het slachtoffer zijn op de hoogte gebracht.

Spekkers zegt dat hij de spullen op de rampplek van de MH17 in Oekraïne heeft gevonden. Hij nam alles in een vuilniszak mee naar Nederland. Zaterdag zijn de spullen op Schiphol overgedragen aan de autoriteiten. De andere voorwerpen zijn beoordeeld en niet relevant voor het strafrechtelijk onderzoek, aldus het OM.

Spekkers meldde al eerder dat hij spullen op de rampplek heeft gevonden, waaronder mogelijk ook menselijke resten, op een reportagereis in Oost-Oekraïne begin dit jaar. Hij heeft alles in een vuilniszak meegenomen naar Nederland. De Stichting Vliegramp MH17, waarin nabestaanden zich hebben georganiseerd, zei dat niet erg respectvol te vinden.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen: