dinsdag 3 januari 2017

Premier Hrojsman: 'Het ergste lijkt voorbij'

Premier Volodimir Hrojsman heeft in zijn nieuwjaarsboodschap aan de Oekraïense bevolking de verwachting uitgesproken dat ''het ergste voorbij lijkt'' en 2017 het jaar wordt van belangrijke veranderingen in de samenleving. Niet alleen op sociaal-economisch gebied, maar ook politiek en cultureel. Hij kijkt tevreden terug op het voorbije jaa, waarin ook al het nodige tot stand is gebracht, met name de economische groei na jaren van achteruitgang.

''Internationaal heeft ons land ook het nodige bereikt. We hebben voldaan aan alle voorwaarden van de Europese Unie voor afschaffing van de visumplicht en ik verwacht dat het associatieverdrag volledig van kracht gaat worden waardoor we dichterbij de EU komen en ons streven naar hervormingen meer kracht bij kunnen zetten.''

Provincies en gemeenten krijgen dit jaar naar verwachting een kwart meer inkomsten uit de staatskas. De premier roept in zijn nieuwjaarsboodschap de bevolking op om nauwlettend in de gaten te houden wat er met het geld gebeurt en aan de bel te trekken bij misbruik.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: