maandag 9 januari 2017

Drie soldaten vermist na verkenningsmissie


Drie Oekraïense soldaten worden sinds gisteren vermist. Ze keerden niet terug van een verkenningsmissie langs de frontlijn in Oost-Oekraïne, aldus de legerleiding vanochtend. Ook raakten vijf soldaten gewond bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Er waren gisteren 51 aanvallen van de rebellen op het Oekraïense leger.

In de omgeving van de havenstad Marioepol vuurden de rebellen met 122 millimeter artillerie en 82 en 120 millimeter mortieren op het dorp Sjirokine. Marinka, Hnoetove, Trojtske, Vodiane en Talakivka werden ook met mortieren bestookt, terwijl tegen soldaten bij Krasnohorivka en Pavlopil raketaangedreven granaten werden gebruikt. Bovendien werden door de rebellen pantserwagens ingezet tegen het leger bij Marinka en tanks bij Talakvika.

In de omgeving van Donetsk waren er aanvallen met 122 millimeter artillerie en pantserwagens bij Loehankse. Soldaten bij Avdiivka, Majorsk en Loehanske kregen te maken met 82 millimeter mortieren en raketaangedreven granaten. Uit de provincie Loehansk werden aanvallen op legerposities gemeld bij Novozvanivka, Lopaskine en Stanitsja Loehanske. In Trojtske werd een sluipschutter gesignaleerd.

Bronnen: Unian, Censor.net

Geen opmerkingen: