donderdag 27 oktober 2016

Rebellen voeren aanval uit op woningen Toretsk

Toretsk is vanmorgen vroeg beschoten door pro-Russische rebellen. Eerst vanaf half zeven op de rand van het stadje, waarna een klein uur later woningen aan de Festivalnastraat en de Pavlovstraat werden vernield. Er zijn nog geen berichten over eventuele slachtoffers. Toretsk ligt ten noorden van de stad Donetsk - niet te verwarren met Torez, het stadje waar in juli 2014 de lichamen van de slachtoffers van de vliegramp met de MH17 naar toe werden gebracht.

De beschieting van Toretsk volgt op een onrustige dag in Oost-Oekraïne. Het leger werd gisteren 72 maal aangevallen door de rebellen, waarbij 43 aanvallen gericht waren op posities van het leger oostelijk van Marioepol.

Soldaten bij de dorpen Hnoetove, Talakivka, Hranitne en Starohnativka kregen te maken met granaatwerpers, terwijl ze bij Krasnohorivka en Pavlopil werden aangevallen met 82 millimeter mortieren en zelfs tanks. Bij Marinka en Taramtsjoek waren er aanvallen met 120 millimeter mortieren en pantserwagens, terwijl hier ook een sluipschutter werd gesignaleerd. De soldaten bij Sjirokine en Vodiane kregen te maken met zware wapens: 122 en 152 millimeter artilleriekanonnen.

Uit de omgeving van Donetsk werden aanvallen gemeld op Majorsk en Novohordske met granaatwerpers, machinegeweren, pantserwagens en antiluchtdoelgeschut. Zajtseve, de kolenmijn Boetivka en de stad Avdiivka werden beschoten met mortieren.

In de provincie Loehansk waren er aanvallen met machinegerweren en raketaangedreven granaten bij Zolote, Triochizbenka, Krimske, Novo-Oleksandrivka en Trojtske. Het leger werd bij het dorp Novozvanivka beschoten met 82 millimeter mortieren.

Bij de aanvallen van de rebellen werd gisteren een Oekraïense soldaat gedood, drie soldaten raakten gewond.

bronnen: Interfax, Unian

Geen opmerkingen: