woensdag 14 september 2016

OM doet onderzoek naar minister Arsen Avakov

Procureur-generaal Joeri Loetsenko heeft bekendgemaakt dat het Openbaar Ministerie onderzoek doet naar de handel en wandel van minister Arsen Avakov van Binnenlandse Zaken. Aanleiding daartoe vormt volgens Loetsenko een verzoek van directeur Vitali Sjaboenin van het anticorruptiecentrum AntAC.

''Ik krijg dagelijks brieven van tientallen mensen die vragen om een strafrechtelijk onderzoek naar iemand die ze van corruptie verdenken. Dat is hier ook het geval. Aangezien we iedereen gelijk behandelen, komt er dus ook een onderzoek naar de minister'', aldus Loetsenko in een interview met tv-zender Kanal 24.

AntAC meldt op haar website dat vraagtekens worden geplaatst bij de aankoop van tientallen hectares grond aan de rand van de stad Charkiv door bedrijven die eigendom zijn van een familielid van minister Avakov. In het bijzonder gaat het om 18 hectare aan de ringweg.

Avakov is een omstreden minister. In de media dook begin deze week het bericht op dat hij binnenkort wordt vervangen door Oleksander Toertsjinov, de huidige secretaris van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: