donderdag 8 september 2016

Oekraïne 'ernstig bezorgd' om legeroefening Rusland

Oekraïne maakt zich ernstig zorgen om de dreiging die uitgaat van de Russische legeroefeningen in het kader van Kaukasus 2016 dichtbij de Oekraïense grens en in de door Rusland bezette gebieden. ''De enorme troepenopbouw en de hoogste staat van paraatheid waarin deze troepen zijn gebracht, vormen een acute dreiging voor Oekraïne'', stelt het ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring.

Daarin wordt er op gewezen dat de onaangekondigde paraatheidsoefening van het Russische leger van vorige week in feite het begin vormde van de deze week begonnen militaire oefening Kaukasus 2016. Volgens het ministerie heeft Rusland in het zuidwesten van het land nu zo'n 100.000 soldaten bijeen gebracht (waaronder 41.000 in de grensstreek met Oekraïne), minstens 2.500 gevechtsvoertuigen, 60 schepen en 400 vliegtuigen.

Zeker 11.000 soldaten werden vanuit andere districten naar het Zuidelijke Militaire District overgeplaatst in het kader van de oefening. Daar komt nog bij dat deze week ook de commandanten en stafleden van het Eerste en Tweede Legerkorps in de Donbas hun eigen oefening houden, aldus het ministerie. Onlangs kwam de Oekraïense militaire inlichtingendienst nog met een lijst met de namen van 50 Russische officieren die in de bezette gebieden in Oost-Oekraïne leiding geven aan de rebellen daar.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: