maandag 26 september 2016

Afschaffen visum vandaag weer stap dichterbij

De commissie voor Mensenrechten, Justitie en Binnenlandse Zaken van het Europese Parlement neemt vandaag een besluit over het rapport van de Bulgaarse Maria Gabriel betreffende de afschaffing van de visumplicht voor Oekraïne. De algemene verwachting is dat de commissie positief is over het rapport, aldus het Europarlementariër Andrej Plenkovic in een interview met de krant Segodnia.

Volgens Plenkovic is de stemming ten opzichte van Oekraïne toch al positief, al was er een tijdlang bezorgdheid over een mogelijke toestroom van Oekraïners naar het veilige en rijke West-Europa. Gabriel's rapport zou die bezorgdheid hebben weggenomen. Eerder oordeelde de parlementscommissie voor Buitenlandse Zaken ook al positief over een rapport van Europarlementariër Jacek Saryush-Wolkski. De Pool staat bekend als een voorvechter van de Oekraïense belangen in het Europese Parlement.

Europees Commissaris voor Nabuurzaken Johannes Hahn zei onlangs in een interview met de Deutsche Welle te verwachten dat de Oekraïense visumplicht voor het Schengengebied komende maand van tafel gaat.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: