dinsdag 9 augustus 2016

Weer problemen met grenspassages naar Krim

De grensovergang Tsjonhar naar de Krim is vandaag opnieuw enkele uren afgesloten door de Russische bezetters van het schiereiland. Ook zondag was dat al het geval. Er stond aan de Oekraïense kant een rij auto's met een lengte van een kilometer, aan de kant van de Krim vijf tot zes kilometer. Alleen de automobilisten die gisteren al aan de grens stonden, kwamen vandaag Oekraïne binnen.

De grensovergang Kalantsjak ging ook dicht en dat was aan het begin van de avond nog steeds het geval. Bij de grenspost Tsjaplinka mochten alleen voetgangers naar de Krim. Het te voet passeren van de grens kost tussen de twee en drie uur, aldus de Oekraïense grensbewaking die ook constateerde dat aan beide kanten van de grens veel mensen staan te wachten totdat ze verder mogen.

Het is nog altijd onduidelijk waarom de Russische autoriteiten de grensovergang belemmeren. Er is sprake van een sterke toename van militaire voertuigen in het grensgebied, maar dat zou te maken hebben met een op handen zijnde oefening van het Russische leger. Het Oekraïense leger heeft echter laten weten sterk rekening te houden met een nieuw offensief. Daarom zijn ook door de Oekraïners meer militairen en wapens naar de grensstreek gebracht.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: