donderdag 11 augustus 2016

Video: Rusland toont gevangen 'saboteur' Krim

De Russische staatsveiligheidsdienst FSB heeft beelden vrijgegeven waarop Jevhen Panov uit Zaporizja te zien is. Hij zou de aanvoerder zijn van de Oekraïense 'saboteurs' die op de Krim in actie wilden komen volgens de FSB. Maar volgens zijn broer Ihor Koteljanets is hij ontvoerd naar het schiereiland.

''Hij ging zaterdagmorgen van huis om vrienden te ontmoeten. Hij belde zijn vrouw 's avonds met de mededeling dat alles goed met hem was en dat hij zondag of maandagmorgen thuis zou komen. Ze werd ongerust toen hij op zondag niet belde, want hij liet altijd weten waar hij was en hoe het met hem ging'', aldus Koteljanets.

Panov zou volgens zijn broer niet in staat zijn tot datgene wat hem door de Russen wordt aangewreven. ''Na zijn diensttijd in de Donbas die afgelopen september af liep wist hij een baan als chauffeur en elektricien te krijgen bij de kerncentrale van Zaporizja. Hij is vrijwilliger bij een organisatie die oorlogsveteranen helpt."

Zijn vrouw is in verwachting, voert Koteljanets aan. "Het zijn allemaal zaken die het onwaarschijnlijk maken dat hij hier iets mee te maken heeft. Daarom vermoed ik dat hij ontvoerd is en naar de Krim is gebracht, enkel en alleen om hem neer te zetten als de man achter dit ongeloofwaardige sabotageverhaal. Ze zeggen dat ze vijftien mensen gevangen hebben genomen, maar ze laten er maar één zien.''

Bovendien zijn de spullen die volgens de FSB van Panov zijn niet van zijn broer, zegt Koteljanets. ''Zijn legerrugzak ligt nog thuis, hij ging met een kleine tas van huis. Zijn camouflagepak en laarzen zijn ook nog thuis.''

Bronnen: Censor.net, YouTube, RT

Geen opmerkingen: