dinsdag 16 augustus 2016

Soldaten bij Avdiivka weer zwaar onder vuur

De pro-Russische rebellen zetten gisteren weer mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren in tegen de Oekraïense soldaten op het industrieterrein bij Avdiivka en op de dorpen Zajtseve en Majorsk. Daarbij werden in totaal zo'n 150 granaten afgevuurd. Ook de legerposities bij de dorpen Novhorodske en Kirove werden zwaar onder vuur genomen. De rebellen schoten vanuit pantserwagens op soldaten bij de dorpen Loehanske, Verchnjotoretske en Novhorodske.

In de omgeving van de havenstad Marioepol werd met 122 millimeter artillerie geschoten op soldaten bij het dorp Novoselivka. Soldaten bij Taramtsjoek en Talakvika kregen te maken met zware mortieren, die bij Marinka met zware machinegeweren. De rebellen vuurden vanuit pantserwagens op soldaten bij Krasnohorivka en het dorp Sjirokine.

In het dorp Bohdanivka kwam het tot een schietpartij tussen twee rebellen die de versterking van de soldaten daar tot op 200 meter naderden. Er werd teruggeschoten door de soldaten. De schotenwisseling duurde zo'n 20 minuten.

In totaal voerden de rebellen gisteren 28 aanvallen uit. Daarbij raakten acht Oekraïense soldaten gewond.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: