maandag 8 augustus 2016

Oleh Liasjko wil niet getuigen in een 'schertsproces'

Fractievoorzitter Oleh Liasjko van de Radicale Partij lijkt er niet happig op te zijn om gehoord te worden over de gebeurtenissen van februari 2014 toen honderd betogers van Majdan werden doodgeschoten door agenten van de oproerpolitie Berkoet. Tot deze conclusie komt procureur-generaal Joeri Loetsenko nadat het Openbaar Ministerie Liasjko meerdere keren heeft gedagvaard om zijn versie van de gebeurtenissen te geven.

In een interview met televisiezender 112 zei Loetsenko dat Oleksandr Toertsjinov (nu secretaris van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad), oud-premier Arseni Jatsenjoek en minister Arsen Avakov van Binnenlandse Zaken maar wat graag willen getuigen. ''Liasjko voelt zich er kennelijk niet lekker bij. Wat mij betreft dient een parlementslid echter zijn volledige medewerking geven aan een strafrechtelijk onderzoek, al helemaal als het gaat om de dood van een groot aantal betogers van Majdan'', merkte Loetsenko op.

Liasjko heeft inmiddels gereageerd op de kritiek van Loetsenko met de mededeling dat hij en zijn partijgenoten best bereid zijn om te getuigen in een rechtszaak tegen de mensen die verantwoordelijk zijn voor de dood van honderd betogers. ''Maar niet in zo'n schertsproces als dit.''

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: